Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Stockholms Bowlingförbund


Den 23:e februari 1918 räknas som datumet för bildandet av Stockholms Bowlingförbund i och med att det var då som det första årsmötet hölls och det var då stadgarna antogs definitivt.
 
Vi känner oss mycket glada och stolta när vi läser Swebowls recension av vår Jubileumsbok. Imorgon blir den tillgänglig för oss alla vid releasen på Gullmarsplan. "Boken målar upp en bild av historien som fascinerar, påminner och skapar tankar."
 
Fyra av de föreningar som var med och bildade vårt idrottsförbund för 100 år sedan inviger imorgon individuella SM hos NBC Gullmarsplan. Hans Karlsson har sammanfattat fredagskvällens aktivitet för Swebowl.
 
Dags att prata rekrytering igen! Anmäl dig idag, vi ses hos Bowl-o-Rama 18 februari. Snart är Jubileumsdagen här. Vill du mingla med oss? Köp en bok senast 16 februari. Två nya distriktsrekord, och nytt föreningsevent. Läs februaris nyhetsbrev här.
 
I mars är det åter dags att spela mixedtävling i Rinkeby i form av Djungelskotten. Kvalet påbörjas 3 mars och pågår till 16 april. Final för 12 lag spelas 20 april kl. 18:00.
 
I helgen spelades distriktsmästerskap i Mixed för parabowlare. Traditionsenligt hölls tävlingen på Gullmarsplan med BK Lindarna som arrangör.
 
 
När första delen av SM-kvalet avgjordes i helgen och 90 lag skulle bli 6 var våra Stockholmslag mycket nära men fick se sig besegrade på målsnöret.
 
På hemmaplan, i Vårby, avgörs damernas två första finalsteg i 3-manna SM under lördagen. Herrarna spelar i Falköping under hela helgen. Se starttider och spelformat här.
 
Innan det var dags för finalspel i Vintermixen delades priser ut till topp tre i Mixed-DM. Det skulle visa sig att de nykorade distriktsmästarna också var bäst i finalspelet.
 
Den 23 februari är det bokrelease, invigning av SM och StBf:s 100-årsmingel hos NBC Gullmarsplan. SM-arrangören meddelar idag att den individuella anmälan kommer att öppna den 8:e februari. Gruppbokning pågår just nu.
 
Snart är vi där(jubileumsdagen), men redan nu är den här(boken), i våra lokaler! Idag kom en leverans med en hel massa böcker. Förutsätter vi i alla fall. Lansering 23 februari. Då öppnar vi kartongerna och ser efter. Spännande!
 
Om två veckor är det dags att spela årets första GP-tourtävling hos Birka Bowling. Anmälan har öppnat idag. Välkomna!
 
Erika Svensson och Lars Englund, Eva/Stureby, spelade hem DM-guldet i Sollentuna i tämligen överlägsen stil. Segerresultatet skrevs till 2582, "en series marginal" till silverplatsen.
 
Under årets första ligahelg var Stureby F på besök i Västerås för minisammandrag. Resultatnivån var generellt hög men Sturebys junior Jesper Gren slog allra högst och distriktsrekord på kuppen. 1079 poäng efter serierna 266, 258, 256 och 299.
 

Postadress:
IFK Stockholm BK - Bowling
Leif Palm, Abborrgränd 7
19467 Upplands Väsby

Besöksadress:
New Bowl Center, Simlångsvägen 50
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 073-6228111
E-post: leifpalm43@gmail.com

Se all info