Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Stockholms Bowlingförbund


Under måndagskvällen spelades finalen av Vintermixen i Sollentuna Bowlinghall. Åtta lag hade kvalificerat sig till finalen. DM som ingick i tävlingen för alla Stockholmslag avgjordes i och med kvalets slut redan under torsdagen.
 
Nyss avgjordes GP-finalen med tre nya segrare och på torsdagen avgörs Mix-DM. Viktiga tränarträffar och nytt utbildningsmaterial har släppts på nationell nivå. Vi är mycket förtjusta i det nya materialet och uppmuntrar alla att ta del av det.
 
I helgen spelades final i Gevalia-Striken i Gävle bowlinghall. Finalen blev en Stockholmsdrabbning mellan Mark Westphal, BajenFans och Andreas Holm, Ax. Holm slog till med 300 i finalserien och vann det hela i stor stil!
 
I lördags spelades semifinaler och finaler i Stockholm Junior Grand Prix Tour 2018 i Sollentuna Bowlinghall. Till semifinal kvalificerade sig de spelare som placerat sig 5-12 i barometern. De fyra främsta gick direkt till Round Robin.
 
SvBF har i dagarna kommit ut med ny information kring det uppdaterade utbildningsmaterialet. Det blir en grundutbildning och en distriktsutbildning på regional nivå och Europeiska förbundets nivåer nationellt. Den första kursen planeras i februari.
 
Med start på annandagen spelades traditionsenligt AIK International Tournament hos Bowl-o-Rama. I finalen vann Team Pergamons Kim Bolleby före Singapores Cherie Tan 227-213.
 
Kvalet till Vintermixen har pågått i tre veckor och i skrivande stund är 61 lag anmälda till tävlingen. Tre starttider återstår under veckan, den första av dem redan ikväll. I och med att kvalet färdigspelas avgörs också Mix-DM.
 
I helgen avgjordes inte bara första delen av 3-manna SM. I Nyköping spelades fjärde deltävlingen av Seniortouren. Hammarbys Karl-Johan Mattsson placerade sig på tredje plats.
 
Lagom till jul blir StBf påminda, om svenska rekord som blivit undanskymda. Vän av ordning undrar så, gäller det inte även på distriktsnivå? Det gör det så klart, och noteras med väldig fart. 3914 i SM-kvalet, står nu med i rekordmaterialet.
 

Finalklart i GP-touren

(2018-12-19 14:32)
I helgen spelades den sista tävlingen i årets Challenger Grand Prix Tour. Den 5 januari är det dags för semifinal och final.
 
För att Posten ska hinna göra sin grej behöver vi ha din bokbeställning senast 14:30 torsdag 20 december för att kunna skicka boken i tid innan julafton. Du kan också köpa vår Jubileumsbok hos din bowlinghall inom Stockholm och Norrtälje för 100 kr.
 
Av de nio Stockholmslagen som spelade 3-manna SM i helgen klarade sig B-K Eva allra bäst. Det blev en andraplats i Round Robin vilket innebär SM-FINAL i samband med SM-veckan efter nyår!
 
I helgen som var så spelades Junior League och Challenger Grand Prix på Bowl-o-Rama. Det bjöds på bra spel hos väldigt många deltagare.
 
I helgen är det dags för tremanna-SM i Norrköping. Våra Stockholmslag har blivit tilldelade starttid 8:30 på lördagsmorgonen. Läs allt om det här!
 

StBf önskar trevlig lucia

(2018-12-13 13:39)
Under veckan pågår säkerligen flera julslagningar ute i föreningarna. För er som vill tävla i helgen påminner vi om Vintermixen och GP-touren. Vintermixen är öppen för alla spelare, även utanför Stockholm. Välkomna!
 

Postadress:
IFK Stockholm BK - Bowling
Leif Palm, Abborrgränd 7
19467 Upplands Väsby

Besöksadress:
New Bowl Center, Simlångsvägen 50
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 073-6228111
E-post: leifpalm43@gmail.com

Se all info