Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska BF


Den nu Jerringpris-nominerade bowlaren James Blomgren är efter VM i Dubai en av bara en handfull svenskar som tagit fyra medaljer på ett och samma världsmästerskap. - Jag är ju bara en kille som tycker om att bowla, säger James Blomgren.
 
Göteborgaren Tim Davidsson har blivit projektanställd på Svenska Bowlingförbundet för att förvalta det återstartsbidrag som bowlingen fått på 2,5 miljoner kronor. - När det finns resurser ska vi vara glada och faktiskt använda dem, säger han.
 
Svenska Bowlingförbundet söker en person som ska utveckla och bredda parabowlingen i Sverige. Se annonsen nedan och ansök senast den 10 december.
 
Både de svenska damerna och herrarna blev utslagna i gruppspelet i Team under Masters VM 50+ i Dubai. Herrarna vann en av tre gruppmatcher och damerna ingen så avslutningen av mästerskapet slutar medaljlös för de svenska seniorbowlarna.
 
Även Sveriges herrar tog sig enkelt vidare till gruppspelet i Team under Masters VM i klassen 50+. Ljung, Paulsson, Jansson och Yngström blev tvåa i kvalet bakom Norge och får möta Kanada, Holland och Frankrike i morgondagens gruppspel.
 
Bowlaren James Blomgren blev individuell världsmästare och tog fyra medaljer på VM i dubai. Nu är han nominerad till Jerringpriset. - Det är skitfräckt, säger han.
 

Sök bowlinggymnasiet

(2021-11-25 12:54)
Ska du börja gymnasiet och spelar bowling? Sök bowlinggymnasiet där du får chansen att kombinera studier med en utbildning i din idrott också. - Våga ta chansen, sök bowlinggymnasiet, säger läraren Peter Engström.
 
De svenska damerna i Team under Masters VM 50+ gick komfortabelt vidare till topp 8. Dahlgren, Jönsson, Olsson och Anderson blev fyra i kvalet och får möta Frankrike, USA och Colombia i gruppspelet i morgon fredag.
 
Det blev svenskt VM-guld i Mixed på Masters VM. Sveriges enda lag med Stefan Yngström, Susanne Olsson, Martin Paulsson och Christina Dahlgren vann en rafflande final mot Finland. – I dag vann verkligen rätt lag, säger en glad Stefan Yngström.
 
Sommaren 2023 kommer 7000 para-idrottare tävla på Special Olympics World Games. Fyra av dem kommer vara svenska bowlare, vill du vara en av dem ska du anmäla intresse nu. - Det är en ny erfarenhet och ett spännande äventyr, säger Maria K. Årberg.
 

Världsmästare i EM-trupp

(2021-11-23 13:00)
När truppen till damernas Bowling-EM, som spelas 9 – 20 februari 2022, togs ut idag finns alla fyra VM-medaljörer med. - Vi är klara favoriter på EM, säger förbundskapten Robert Andersson.
 
Det blev en snöplig förlust för Susanne Olsson och Christina Dahlgren i dubbelns semifinal i Masters VM I Dubai. Tyskorna Gräwe och Sonnenschei vann med knappa 167 mot 162. Det svenska damparet tog en fin bronsmedalj.
 
Det blev VM-silver för Martin Paulsson och Susanne Olsson i Singelspelet i Masters VM efter förluster mot Tom Hess, USA, respektive Antje Materne, Tyskland. Peter Ljung tog en bronsmedalj efter att han skadat sig inför sin semifinal mot just Martin.
 
Martin Paulsson slog till med en 300-serie i den avgörande skiljeserien för en finalplats i singel i Masters VM i Dubai. Även Peter Ljung är vidare till finalspelet i singel herrar 50+.
 
Susanne Olsson är vidare till finalspel i Singel på Master VM i Dubai efter att ha vunnit sin grupp. Christina Dahlgren och Eva Jönsson är däremot utslagna.
 

 

 

 

 

 

 

 

Vi bowlar och trivs på

Postadress:
IFK Stockholm BK - Bowling
Leif Palm, Abborrgränd 7
19467 Upplands Väsby

Besöksadress:
New Bowl Center, Simlångsvägen 50
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0736228111
E-post: leifpalm43@gmail.com

Se all info