Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska BF


Passa på att spela Pre Swedish Youth Tour genom Lanetalk senast fredag 20 maj. I prispotten finns startplatser till Swedish Youth Tour 2022.
 
I helgen har herrlandslaget träningsläger inför EM som spelas i Helsingfors 1-11 juni. På lördagen tränar de i Helsingborg och på söndagen i Höganäs. – Jag ser fram emot att träffa killarna igen, säger förbundskapten Patrick Backe.
 
Det är spännande kvaltider och i helgen avgörs det vilka lag som ska lyckas avancera i de olika serierna. Vi har kollat extra på damernas och herrarnas elitseriekval och fått en rapport om hur kvalkänslan är i några av lagen.
 
SM-slutspelet närmar sig. Nästa helg 20-22 maj är det dags i Nyköping och det preliminära tidsprogrammet är fastställt.
 
I söndags spelades den första starten i årets Elit-SM i Jönköping. Stora delar av Team Sweden dam och herr var på plats. Cajsa Wegner och Jesper Svensson var poängbäst och leder tävlingen.
 
Det var en fartfylld lägerhelg i Helsingborg. U21-landslaget hade träningsläger inför VM och på lördagen hade även delar av Team Sweden Dam träningsdag i Olympia Bowling.
 
Last weekend it was clear that 35 federations will participate in the IBF Under 21 World Championships in Helsingborg from 21st to 29th of June 2022. – It will be a bowling event out of the ordinary, says Patrick Backe from Olympia Bowling.
 
Förra helgen stod det klart att 35 nationer kommer att spela U21-VM i Helsingborg 21-29 juni. – 30-32 nationer hade vi som drömscenario så det känns helt otroligt att det blir ännu fler, säger Patrick Backe som driver Olympia Bowling.
 
Anmälningssidan är nu öppen för Swedish Youth Tour Helsingborg. Klicka in dig här för att hitta sidan. Den första deltävlingen i touren spelas 21-22/5 och 26/5-29/5.
 
I söndags avgjordes storfinalen av Senior Tour 21-22 där Stefan Yngström från Team Enköping vann. Bästa dam blev Christina Lindqvist, BK Merci. 439 spelare har varit med i någon tävling under säsongen, vilket är deltagarrekord.
 
Svenska Bowlingförbundets styrelse beslutade vid möte den 3 maj att förlänga sista datumet för spelarövergångar från den 20 maj till den 30 maj. Anmälan och avanmälan av lag till nationella seriesystemet förlängs till den 31 maj.
 
I söndags avslutades Para-SM efter två fullmatade helger med mycket bowlingglädje i Helsingborg. Andra helgen kröntes med svenska rekord på både dam- och herrsidan av Lisa Nordström Green, BK Tegnér och Robin Ljungkvist, Team Mariestad BK.
 
I lördags avgjordes finalen i Svenska Ungdomsligan i Eskilstuna bowlingcenter. I klassen 0-18 år vann BK Tegnér och i 0-12 år segrade BK Bågen. – Det var en jättetrevlig finaldag, säger Johan Rundgren som höll i finalen.
 
Det var fullsatt i publiken i Eslövs bowling vid lördagens Skånestafett. 80 ungdomar spelade lagtävlingen och flera landslagsspelare var på plats. – Det blev en riktig succé, säger Cajsa Wegner i Team Sweden.
 
Jesper Svensson åkte ut i kvartsfinalen i PBA Playoffs efter en jämn match mot Tommy Jones. – Jag tyckte att jag spelade bra nog för att vinna men Tommy är väldigt vass, säger Jesper Svensson.
 

 

 

 

 

 

 

 

Vi bowlar och trivs på

Postadress:
IFK Stockholm BK - Bowling
Leif Palm, Abborrgränd 7
19467 Upplands Väsby

Besöksadress:
New Bowl Center, Simlångsvägen 50
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0736228111
E-post: leifpalm43@gmail.com

Se all info