Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska BF


Hans Werner, Team Lerum BC visade i lördags att gammal är äldst. I segern mot BK Joker F i division 1 Norra Götaland slog 81-åringen 1031 poäng vilket är hans bästa resultat någonsin över fyra serier.
 
Bowlingkonceptet Strikejakten för barn 7-12 år lanserades i februari. Intresset har varit stort och flera föreningar runt om i landet är igång med det nya träningsverktyget.
 
Hösten är kommen och såväl damernas som herrarnas elitserie är i full gång. Ett av lagen som med stor sannolikhet firar denna söndagkväll är Kulladals BS som överraskade rejält när de gav Team Pergamon BC på nöten i Partille.
 
Det blev bara hemmavinster när Nordallsvenskan startade i helgen. Bodens BS vann ganska klart med 15-5 mot Piteå BK. De andra tre hemmavinnarna var Wilhelmina, Flash och Fjällräven.
 
Team Clan och IS Göta är fortsatt obesegrade i herrarnas Elitserie. Lagen möttes på lördagen och spelade oavgjort, 10-10, där Clans Alexander Tigerstrand slog 300. Även BK Kaskads förlustnolla är intakt efter en kämpaseger mot IKW/Köping BK.
 
Calluna och AIK har båda tre raka segrar medan Spader Dam F åkte på sin första förlust.
 
Fyra lag är fortsatt obesegrade efter två omgångar i årets Sydallsvenska. Bulltofta, Team Clan F, Team Pergamon och Örgryte har alla startat serien på bästa sätt.
 
Det blev hemmalagens dag i damernas Elitserie. BK Högland besegrade BK Hallandia och BK Merci vann mot Hammarby IF BF där Mercis Janina Lindberg inledde med 300. – Jättekul för egen del och en viktig seger för laget, säger en glad Janina Lindberg.
 
Nio matcher spelades i dagens Mellanallsvenska och de flesta av dem slutade med hemmasegrar, men tre lag lyckades ändå ta med sig 2 poäng hem från sina bortarundor.
 
I herrarnas Elitserie möts obesegrade lag i helgen. IS Göta möter Team Clan och BK Joker på bortaplan. – Kul men lite nervöst med en toppmatch direkt hemma på ny oljeprofil, säger Clans Kevin Lindbladh.
 
I damernas Elitserie spelas tre matcher i helgen. Nykomlingarna BK Hallandia har bortapremiär mot BK Högland och BK Cahoot och BK Merci tar emot Hammarby IF BF. – Vi ska fokusera på vårt eget spel och ha kul, säger Hallandias Yvonne Martinsson.
 
De regerande mästarna Team Pergamon åkte på en tung förlust i säsongspremiären. Joker var starkast i rivalmötet under onsdagskvällen och vann med 12-8. – Det var en otroligt bra laginsats av oss, säger Stefan Roos i Joker.
 
Nu är det dags att nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2023. Nytt för i år är att TSYA genomförs över kalenderår januari-december. Senast den 2 december behöver nomineringarna vara inskickade till Svenska Bowlingförbundet.
 
Stureby BK vann nykomlingsmötet mot BK Full House i Elitserien på söndagen. Stureby vann med hela 19-1 och slog även nytt distriktsrekord för Stockholm med 7557 totalt. – Sjukt bra match från vår sida idag, säger en nöjd Dennis Eklund i Stureby.
 
Hälften av matcherna i Sydallsvenskans första omgång på lördagen slutade 11-9 medan det i några av de andra matcherna var mycket höga siffror.
 

 

 

 

 

 

 

 

Vi bowlar och trivs på

Postadress:
IFK Stockholm BK - Bowling
Leif Palm, Abborrgränd 7
19467 Upplands Väsby

Besöksadress:
New Bowl Center, Simlångsvägen 50
12039 Årsta

Kontakt:
Tel: 0736228111
E-post: leifpalm43@gmail.com

Se all info